Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.12.2010

CEC: Curtea de Apel Chişinău a respins cele două cereri ale PCRM care vizau verificarea listelor electorale

Comisia Electorală Centrală informează despre faptul că Curtea de Apel Chişinău a respins cele două cereri ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova care vizau verificarea listelor electorale din alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010.

Potrivit CEC, în una din cereri PCRM solicita obligarea CEC de a contrapune listele electorale de bază cu listele electorale suplimentare, în vederea identificării votării multiple. Curtea de Apel Chişinău a hotărît ca procesul civil pe cererea sus-menţionată să fie încetat şi că nu se va admite o nouă adresare în judecată a PCRM, cu aceeaşi cerere cu privire la acelaşi obiect şi pe aceleaşi temeiuri.

În cel de-al doilea caz, Curtea a hotărît să respingă ca neîntemeiată, cererea PCRM cu privire la obligarea CEC de a pune la dispoziţia reclamantului listele electorale suplimentare de la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010. 

Luînd în consideraţie cele sus-menţionate putem afirma că toate acuzaţiile PCRM aduse la adresa CEC cu referire la refuzul de a pune la dispoziţia reprezentanţilor partidului posibilitatea de a compara listele electorale sunt nefondate şi ilegale.

cuvinte-cheie: CEC | renumararea | voturilor

Comentarii (0)

 

Related news

Sus