Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.12.2010

2000 de euro - mită pentru a fi angajat in organele de interne

Un politist din cadrul Biroului Poliţie Criminală al Comisariatului de Poliţie în Transport Aerian s-a adresat Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptie, sustinind ca un individ extorca de la el 2000 de euro. Potrivit denuntatorului, banii extorcati urmau sa fie transmisi drept multumire unor persoane care l-ar fi ajutat pe politist sa se angajeze in organele de interne.

Potrivit CCCECL, la 13 decembrie 2010, aproximativ la ora 13:55, ca rezultat al întreprinderii unui complex de acţiuni şi măsuri operativ-investigative, colaboratorii Direcţiei Generale Anticorupţie l-au retinut în incinta clădirii policlinicii Ministerului Afacerilor Interne, situată în mun. Chişinău, str. Gh. Asachi 50, pe pretinsul extorcator - un locuitor al s. Răzeni, r. Ialoveni in virsta de 26 de ani.

Dupa ce a fost retinut, individul a consimtit sa transmita banii persoanelor implicate in actiunile de corupere, sub controlul colaboratorilor Centrului. El a recunoscut ca cele 2000 de euro urmau sa ajunga la anumite persoane l-ar fi ajutat pe politist sa fie angajat la munca. In aceeasi zi, aproximativ la ora 17:10, pe str. Tighina, mun. Chişinău, a fost reţinut în flagrant cet. Dercaci Gh., inspector al Biroului de evidenţă şi înmatriculare a transportului r-nul Ialoveni. În momentul efectuării percheziţiei în automobilul acestuia a fost depistată suma de 2 000 euro, transmisă sub controlul CCCEC.

In prezent, acesta se afla in Izolatorul CCCEC si este cercetat penal pentru trafic de influenta. Directia generala urmarire penala investigheaza cauza sub toate aspectele pentru a stabili adevarul obiectiv.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus