Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.12.2010

17 români şi moldoveni reţinuţi pentru contrabandă de ţigări: îşi făcuseră fabrică ilegală

17 persoane au fost reţinute pentru contrabandă cu produse accizabile cu tutun prin eludarea taxelor datorate bugetului de stat / Acestea sunt suspectate că au introdus în România utilaje pentru fabricarea şi ambalarea ţigărilor, materie primă şi materiale aferente procesului de producţie, punând în funcţiune mai multe fabrici ilegale de producţie a ţigaretelor contrafăcute.

Ieri, ofiţeri ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul I.G.P.R. sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. au desfăşurat 46 de percheziţii şi descinderi în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, format din 37 de cetăţeni români şi moldoveni, specializat în obţinerea ilicită de beneficii financiare în urma punerii în funcţiune a unor fabrici clandestine de producere şi ambalare de ţigări contrafăcute.

Fabrică de ţigarete funcţională la Vâlcea
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit 5 utilaje pentru linie producţie ţigarete ( 3 de la Harghita şi 2 de la Suceava), o fabrică de ţigarete funcţională (Vâlcea), 15.500 kg de tutun, 650.3000 de timbre din Republica Moldova şi România, 1.023.500 blanchete ţigări, 811.900 filtre de ţigarete, 2 auto (2 dubiţe şi un autoturism), 869.000 de ţigarete provenind din Ucraina, Rusia şi Republica Moldova, 3 saci ţigarete netăiate, 17 kg de ţigarete, 2 pistoale cu gaze, o ştampilă de vamă, 18450 de euro, 1.000 de lei şi peste 210 role de hârtie şi plastic pentru filtre şi foiţe.
Poliţiştii au condus la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri, 60 de persoane.

În urma probatoriului administrat în cauză, 17 suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din investigaţile efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada 2009-2010, cetăţenii moldoveni, prin folosirea unor societăţi comerciale controlate de membrii grupării, au introdus ilicit în România utilaje de producere şi ambalare a ţigărilor, materiale şi materii prime necesare desfăşurării activităţilor de contrafacere a ţigărilor, punând în funcţiune în România mai multe fabrici ilegale de producţie a ţigaretelor contrafăcute.

De asemenea, gruparea şi-a dezvoltat propria tipografie necesară pentru contrafacerea timbrelor de marcaj a pachetelor de ţigări şi a ambalajului pachetelor de ţigări, scrie Adevărul.ro.

cuvinte-cheie: contrabanda | tigari

Comentarii (0)

 

Related news

Sus