Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-14/buletinele-vor-fi-renumarate-pe-15-decembrie-19188.html
Data: Dec 14, 2010 (21:47)

Buletinele vor fi renumărate pe 15 decembrie

Comisia Electorală Centrală reaminteşte că miercuri, 15 decembrie 2010, începînd cu ora 8:00 va avea loc renumărarea buletinelor de vot de la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010. Observatorii acreditaţi şi reprezentanţii cu drept de vot consultativ înregistraţi anterior pentru alegerile parlamentare din acest an, pot asista la întreg procesul de renumărare.

Comisia Electorală Centrală respinge orice acuzaţie precum că nu ar respecta integral Decizia Curţii Constituţionale nr. 5 din 10 decembrie 2010, privind renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, prin ceea că nu a permis în procesul renumărarii să fie comparate listele electorale. Menţionăm că în conformitate cu această decizie, a fost dispusă doar renumărarea voturilor de către Comisia Electorală Centrală în conformitate cu prevederile Codului Electoral. Totodată, Comisia Electorală Centrală a aprobat şi o instrucţiune în acest sens, în care este descris în detaliu cum se efectuează renumărarea.

Partidul Comuniştilor a acuzat Comisia Electorală Centrală că ar încălca decizia Curţii Constituţionale privind renumărarea voturilor din alegerile de pe 28 noiembrie. Într-un comunicat de presă PCRM se arată nemulţumit că nu i s-au pus la dispoziţie listele electorale pentru a le copia şi verifica - singura metodă potrivit comuniştilor de a descoperi cazurile de votare multiplă.

Textul integral al deciziei Curţii Constituţionale poate fi consultat pe site-ul acestei instituţii - www.constcourt.md, iar actele adoptate de către CEC pentru efectuarea renumărării pot fi consultate pe pagina web a comisiei - www.cec.md.