Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-13/primaria-chishinau-interzisu-deconectarea-blocurilor-de-locuintza-de-la-resursele-energetice-pe-timp-19158.html
Data: Dec 13, 2010 (17:03)

Primăria Chişinău interziсу deconectarea blocurilor de locuinţă de la resursele energetice pe timp de iarnă

Primăria Chişinău reaminteşte că pe parcursul iernii 2010 - 2011 se interzice deconectarea blocurile de locuinţe de orice formă de proprietate, obiectivele din sfera învăţământului şi instituţiile medicale de la sursa de alimentare cu apă, gaze naturale, energie electrică şi termică. La începutul lunii noiembrie a.c., primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a emis o dispoziţie în acest sens, prin care solicitaseră SA „Apă-Canal Chişinău", SA „Termocom", SRL „Chişinău-Gaz" şi ÎCS „Red Union Fenosa" SA să nu deconecteze obiectivele din oraş de la resursele energetice pe timp de iarnă.

În cadrul şedinţei operative de la Primărie, Dorin Chirtoacă şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu deconectarea unor blocuri din Chişinău de la resursele energetice în această perioadă, admise de unele întreprinderi. Primarul capitalei a cerut pretorilor de sector să examineze şi să soluţioneze fiecare caz în favoarea locatarilor. De asemenea, preturile de sector trebuie să monitorizeze situaţia şi să asigure buna funcţionare a echipamentelor inginereşti şi lichidarea, în regim de urgenţă, a eventualelor avarii.

De menţionat că, potrivit dispoziţiei primarului de Chişinău, neachitarea de către o parte din proprietari (chiriaşi sau locatari) a serviciilor comunale nu poate servi drept temei pentru debranşarea totală a blocurilor de locuinţe de la sursele respective, informează Serviciul de presă al Primăriei.