Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.12.2010

MAE român şi FAO au semnat un acord pentru Republica Moldova

MAE român şi FAO au semnat un acord pentru Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe al României şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) au semnat astăzi, 10 decembrie 2010 la sediul FAO din Roma, un acord privind efectuarea recensământului agricol în Republica Moldova în perioada 2011-2012.  România va aloca în acest scop o contribuţie de 500.000 Euro. Fondurile provin din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al MAE pentru anul 2010 şi vor acoperi asistenţa tehnică oferită de FAO.

Proiectul pentru realizarea recensământului agricol este co-finanţat de România şi Suedia şi implementat de FAO şi de Biroul Naţional de Statistică din Republica Moldova.

Acordul a fost semnat, pentru Ministerul Afacerilor Externe din România, de către Adina Lovin, însărcinatul cu afaceri a.i., Ambasada României la Roma, şi, pentru FAO, de către José María Sumpsi Viñas, Asistentul Directorului General FAO pentru Departamentul de Cooperare Tehnică.

La ceremonia de semnare a acordului a participat şi ambasadorul Republicii Moldova la Roma, în calitate de reprezentant al statului beneficiar.

În acest an, MAE a alocat în total o contribuţie de 2 milioane Euro pentru proiecte în Republica Moldova, finanţate din bugetul de Asistenţă Oficială pentru Dezvoltare.

cuvinte-cheie: agricol | recensământul

Comentarii (0)

 

Related news

Sus