Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.12.2010

Comisia de Monitorizare a APCE va audia rapoartele privind alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova şi evoluţia situaţiei post-electorale

Comisia de Monitorizare a APCE va audia rapoartele privind alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova şi evoluţia situaţiei post-electorale

Deputaţii Ana Guţu, şefa delegaţiei Parlamentului R.Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), şi Grigore Petrenco, membru supleant al delegaţiei respective, vor participa la şedinţa Comisiei de Monitorizare a APCE, care se va desfăşura la 10 decembrie, la Paris.

În cadrul şedinţei urmează a fi audiate rapoartele privind îndeplinirea angajamentelor şi obligaţiunilor asumate de către Republica Moldova la momentul aderării la Consiliul Europei, fiind preconizat un schimb de opinii cu privire la alegerile parlamentare anticipate organizate la 28 noiembrie 2010 şi evoluţia situaţiei post-electorale. Informaţia urmează a fi prezentată de co-raportorii APCE pentru Moldova Egidijus Vareikis (Lituania) şi Lise Christoffersen (Norvegia).

Comisia de Monitorizare va mai examina situaţia privind funcţionarea instituţiilor democratice şi progresul în procedura de monitorizare în Georgia, Ucraina, Serbia, Armenia, Albania, precum şi evoluţia dialogului post-monitorizare în Turcia. Următoarea şedinţă a Comitetului pentru respectarea obligaţiunilor şi angajamentelor de către statele membre ale Consiliului Europei (Comitetul de Monitorizare) va avea loc la Paris, pe 17 ianuarie 2011.
Reamintim că în cazul în care este iniţiată o procedură de monitorizare, Rezoluţia 1115 (1997) APCE prevede participarea în cadrul şedinţelor Comitetului de profil a doi membri ai delegaţiei parlamentare a fiecărui stat membru (pentru a reprezenta puterea şi opoziţia), fără drept de vot, la dezbaterile pertinente ale Comitetului de monitorizare, cu excepţia cazului în care o parte sau ambele (puterea şi opoziţia) sunt deja reprezentate în cadrul comitetului.

Informaţii suplimentare găsiţi pe site-ul oficial al APCE www.assembly.coe.int

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus