Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.12.2010

Vlad Filat s-a întâlnit cu Ministrii de Externe ai Suediei si Poloniei

Premierul Vlad Filat a făcut o scurtă trecere în revistă a situaţiei postelectorale în Republica Moldova, menţionînd că peste 60% la sută din alegători au pledat pentru un viitor necomunist, liber, democratic şi european al Republicii Moldova.

„În prezent, au loc negocieri între partidele ce au acces în Parlament. Convingerea mea fermă este că înţelegerile postelectorale trebuie să ia în calcul opţiunea alegătorilor", a spus Prim-ministrul.

Vlad Filat a menţionat că în ultimul an în Republica Moldova au demarat importante transformări democratice, care urmează să asigure o nouă calitate a vieţii cetăţenilor. Premierul a spus că aceste procese urmează să-şi găsească acum continuitatea, iar ulterior - finalitatea.

Cei doi miniştri au apreciat faptul că alegerile din Republica Moldova au fost libere şi corecte, ceea ce a oferit partidelor posibilitatea de a-şi promova programele, iar cetăţenilor de a-şi exprima liber opţiunea.

Carl Bildt şi Radoslaw Sikorski au apreciat drept corectă calea de dezvoltare aleasă de Republica Moldova şi au menţionat necesitatea continuării cursului de reforme democratice şi de integrare europeană, informează un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie: Bildt | Sikorski

Comentarii (0)

 

Related news

Sus