Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-08/concursul-marca-anului-2010-are-o-nominalizare-noua-rebranding-19076.html
Data: Dec 8, 2010 (21:45)

Concursul „Marca anului 2010" are o nominalizare nouă: „Rebranding"

Potrivit CCI, la sugestia întreprinzătorilor, membrilor juriului şi ai comitetului organizatoric al concursului „Marca comercială a anului", la 7 decembrie curent,  Biroul Executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a inclus în regulamentul concursului o nouă nominalizare, la categoria „Profesionalism", care se numeşte „Rebranding".

Potrivit şefei Direcţiei Expoziţii şi Târguri a CCI, Marina Petrov, la noua nominalizare vor concura mărci care şi-au schimbat componentele lor individuale, precum numele, logo-ul, elementele de identitate vizuală, cu scopul de a spori loialitatea clienţilor, unicitatea mărcii etc.

 „Rebranding-ul este un instrument de marketing care serveşte scopurilor şi obiectivelor de afaceri concentrate doar asupra creşterii performanţelor economice. Concursul naţional „Marca comercială a anului" are deja o istorie bogată, precum şi o experienţă vastă, iar noua nominalizare a apărut în urma modificărilor ce au loc pe piaţa autohtonă", a spus Marina Petrov.
În acelaşi context, sursa citată a accentuat că, indiferent de numărul participanţilor la concurs, scopul şi profesionalismul acestuia se păstrează. „Distincţiile concursului le revin acelor companii care sunt active în crearea şi dezvoltarea brand-ului, ceea ce face ca premiile câştigate să fie, cu adevărat,  meritate".

Menţionăm că agenţii economici pot depune cererile de participare la concursul „Marca comercială a anului" până pe 20 decembrie 2010, la Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Direcţia Expoziţii şi Târguri.

Concursul „Marca comercială a anului" a fost iniţiat de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, în anul 2003, şi se organizează în comun cu Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală. La ediţia precedentă a concursului au foste depuse peste 80 de proiecte ale circa 70 de întreprinderi, 37 de companii devenind deţinătoare a marelui premiu, „Mercuriul de Aur" au devenit.