Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.12.2010

Procuratura Anticorupţie solicită Consiliului Municipal Chişinău anularea deciziilor în dosarul „Ciocîrlia”

Procuratura Anticorupţie a solicitat Consiliului Municipal Chişinău să-şi anuleze cele două decizii, semnate în anul 2006, prin care au fost aprobate atît expunerea la licitaţie, cît şi rezultatele concursului funciar şi vînzarea unui lot de pămînt din str. Ciocîrliei Societăţii cu răspundere limitată ,,Moldconstruct Market".

Prin acelaşi recurs, procurorii au mai solicitat ca Primăria capitalei să întreprindă măsurile necesare în vederea rezilierii contractului de vînzare-cumpărare a respectivului teren prin acordul părţilor.

Procurorii au constatat că în procesul înstrăinării terenului din str.Ciocîrliei din capitală au fost încălcate un şir de acte normative, care reglementează procesul respectiv.

Amintim că, la 26 noiembrie curent, Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a fostului primar interimar al capitalei Vasile Ursu, şeful Direcţiei funciare a Primăriei, Nicolae Crăciun şi ex-secretarul interimar al Consiliului municipal Chişinau Nicolae Monastarli.

Cei trei sunt învinuiţi de procurori de neglijenţă în serviciu în procesul înstrăinării terenului de 2,04 hectare de pe strada Ciocîliei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la 25 iulie 2006, prin decizia Consiliului municipal Chişinău a fost aprobată lista terenurilor pentru vînzare la concurs, inclusiv terenul din str. Ciocîrliei, la preţul iniţial de 30 milioane lei.

La 03 august 2006, Consiliul municipal a decis din nou expunerea la licitaţie a lotului dat la preţul de 3 milioane lei - teren destinat pentru proiectarea şi construirea unui cartier locativ, fiind exclus pct. 1.3 din decizia anterioară a Consiliului municipal "Cu privire la aprobarea listelor loturilor de pămînt care urmează a fi expuse la licitaţie şi concursurile funciare".

La 29 octombrie 2006, în incinta Preturii sect. Centru, s-a desfăşurat concursul privind vînzarea terenului respective, iar cîştigător a fost desemnat SRL „Moldconstruct Market", care a propus preţul de 4 500 000 lei.

La 23 noiembrie 2006, prin decizia Consiliului municipal Chişinău rezultatele concursului funciar au fost aprobate. La 22.12.2006, ca rezultat al adoptării acestei decizii, între Primăria capitalei şi SRL „Moldconstruct Market" a fost semnat contractul de vînzare-cumpărare a lotului de pămînt din str. Ciocîrliei la preţul de 4.500.000 lei.  
Persoanele învinuite sunt cercetate în stare de libertate.

Respectiva cauză penală a fost remisă judecătoriei sect. Centru pentru examinare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie: Moldconstruct Market | Ciocîrlia

Comentarii (0)

 

Sus