Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-07/moldtelecom-aduce-televiziunea-digitala-hd-in-republica-moldova-19074.html
Data: Dec 7, 2010 (23:30)

Moldtelecom aduce Televiziunea Digitală HD în Republica Moldova

Moldtelecom anunţă lansarea serviciului de televiziune digitală de înaltă definiţie HDTV pe platforma IPTV cu posibilitate de testare gratuită până pe 31 decembrie 2010. Implementarea pachetului de canale TV în format HD este o premieră absolută pe piaţa televiziunii din Republica Moldova, Moldtelecom fiind prima companie, care în mai puţin de un an a lansat la nivel naţional serviciul de televiziune digitală în format standard SD (Standard Definition), iar acum şi în format HD (High Definition).

Inovaţia noului serviciului lansat de Moldtelecom constă în difuzarea canalelor de televiziune în standardul HD prin care asigură imagini mai clare decât Standard Definition, oferindu-le astfel clienţilor o experienţă mai vie şi mai aproape de realitate, fiind o alegere perfectă pentru cei care au deja acasă un televizor HD ready sau Full HD.

„Ne bucurăm nespus de mult că suntem primii, care, în ajunul sărbătorilor de iarnă, aducem în casele clienţilor noştri experienţa HD, printr-un pachet nou de programe TV de educaţie şi divertisment, care va face memorabilă trecerea dintre ani", a afirmat Vitalie Iurcu, Director General Moldtelecom în cadrul conferinţei de presă, care a avut loc astăzi, 7 decembrie curent.

Astfel, pe lângă pachetul de bază Premier sau Univers, clienţii noi şi existenţi ai televiziunii digitale de la Moldtelecom, au posibilitatea de a alege şi pachetul HD, care conţine cele mai populare canale: Discovery Showcase HD, Eurosport HD, Fashion HD, Bebe TV HD şi canalul autohton Jurnal TV HD, toate la doar 120 lei, iar abonamentul pentru luna decembrie, Moldtelecom îl oferă gratuit. Canalele menţionate se adaugă grilei de programe deja existente, care se extinde până la 83 canale TV în platforma digitală.

Aşadar, chiar de la etapa lansării, clienţii Moldtelecom vor putea beneficia şi aprecia avantajele noului serviciu de televiziune High Definition, care constă în posibilitatea de a viziona canalele de televiziune într-o calitate excepţională a imaginii comparativ cu cea în Standard Definition. Raportul de aspect al imaginii în standardul HD este de cinema-style 16:9 widescreen - exact ca la televizoarele moderne. În plus, rezoluţia oferită de noul serviciu este de până la cinci ori mai mare decât la televiziunea standard, iar efectele sonore, surround Dolby Digital 5.1, sunt mai realiste şi asemănătoare cu cele din cinematografe. Acestea sunt doar principalele caracteristici ale televiziunii HD.

Îmbinarea reuşită a celor mai avansate tehnologii şi a celor mai accesibile tarife, reconfirmă tendinţa operatorului naţional Moldtelecom de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor din întreaga ţară, oferindu-le clienţilor săi acces la un portofoliu vast de servicii inovative şi uşor de utilizat.

La prima etapă, serviciul de televiziune digitală HD este disponibil tuturor clienţilor Moldtelecom din reţeaua MaxFiber, atât în municipiul Chişinău, cât şi în toate centrele raionale ale republicii.

Pentru viitor, Moldtelecom promite clienţilor săi diversificarea planurilor tarifare pentru televiziunea digitală şi extinderea numărului de canale atât în Standard Definition, cât şi în format HD, fără a majora pentru aceasta costul pachetelor, informează Serviciul de presă al S.A."Moldtelecom".

Informaţia despre planurile tarifare o găsiţi aici.

Pentru mai multe informaţii despre noul Pachet HD de la Moldtelecom, vizitaţi centrele comerciale Moldtelecom sau apelaţi 117.