Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.12.2010

Mai mulţi oficiali europeni sunt aşteptaţi la Chişinău

Mai mulţi oficiali europeni sunt aşteptaţi la Chişinău

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul întrevederii oficialii au discutat aspecte legate de vizita în Republica Moldova a Preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek, care va veni la Chişinău pe 10 decembrie 2010. De asemenea, Dirk Schuebel a anunţat că în zilele următoare la Chişinău vor sosi mai mulţi oficiali europeni: Stefan Fule, comisar european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Radek Sikorski,  Ministrul de Externe al Poloniei şi Carl Bildt, Ministrul de Externe al Suediei.

Potrivit MAEIE, pe data 8 decembrie, curent, la invitaţia Viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, la Chişinău se vor afla în vizită de lucru Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Carl Bildt, şi Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polonia, Radosław Sikorski.

Pornind de la faptul că Suedia şi Polonia au lansat iniţiativa Parteneriatului Estic (PE), unul din scopurile vizitei este efectuarea unui schimb de opinii pe marginea apropiatei Reuniuni ministeriale a PE, preconizată să se desfăşoare la Bruxelles la 13 decembrie, curent. După cum se cunoaşte, Republica Moldova este considerată drept caz de succes al Parteneriatului Estic, în particular la capitolul dinamicii şi consistenţei reformelor promovate pe parcursul ultimului an.

Totodată, cei doi miniştri au manifestat interes pentru a se întîlni cu liderii tuturor formaţiunilor politice care au intrat în noul Parlament după alegerile din 28 noiembrie, curent. În cadrul discuţiilor se aşteaptă a fi abordate subiectele de pe agenda politică a ţării, în special situaţia postelectorală din Republica Moldova şi perspectivele formării noii alianţe de guvernământ.      

 

cuvinte-cheie: Schuebel | Füle | Sikorski | Bildt

Comentarii (0)

 

Related news

Sus