Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.12.2010

Filat: "PLDM pledeaza pentru functia de prim-ministru. PD urmeaza sa-i revina functia de presedinte, iar PL - presedinte al Parlamentului"

Filat:

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a făcut publică oferta PLDM pentru partidele de orientare democratică şi europeană, care au acces în Parlament în urma alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie.

Oferta PLDM pentru Partidul Democrat şi Partidul Liberal cuprinde urmatoarele principii esenţiale: continuarea reformelor democratice; accelerarea liberalizarii economiei în vederea excluderii monopolurilor şi asigurării liberei concurenţe; implementarea refomelor structurale pentru dezvoltarea businessului; dezvoltarea unui sistem de protecţie socială eficient; sporirea accesului la asigurarea medicală; continuarea politicii de consolidare a măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului şi a eforturilor în vederea reluării negocierilor în formatul 5 plus 2; cooperarea cu societatea civilă şi asigurarea condiţiilor pentru exercitarea pluralismului politic, libertăţii de exprimare şi a libertăţii presei; asigurarea independenţei justiţiei; continuarea cursului de integrare europeană ca prioritate absolută a Republicii Moldova şi dezvoltarea unui parteneriat strategic cu UE, Romania şi Ucraina, Federaţia Rusă şi SUA, a unei conlucrări active cu China, Japonia, India, Coreea de Sud etc.

PLDM este ferm convins că toate aceste acţiuni vor avea ca şi rezultat final îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţeanului, construirea unei Moldove democratice, europene, prospere.

Vlad Filat a anunţat că, reieşind din rezultatul votului cetăţenilor, PLDM a decis să opteze în cadrul noii guvernări democratice pentru funcţia de Prim-ministru. Punctul de vedere al PLDM este că Partidului Democrat urmează să-i revină funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, iar Partidului Liberal - funcţia de Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

PLDM consideră că această formulă de guvernare este una eficientă, în stare să asigure continuitatea proceselor începute acum un an, care au drept scop dezvoltarea Republicii Moldova pe o cale democratică.

Vlad Filat şi-a exprimat încrederea că, în cel mai scurt timp, vor fi demarate negocierile cu partenerii din PD şi PL pe marginea ofertei prezentate pentru a se ajunge la un compromis rezonabil, care ar asigura continuarea cursului de dezvoltare democratică şi de integrare europeană - singura soluţie de viitor pentru Republica Moldova, informează  Serviciul de presă al PLDM.

cuvinte-cheie: PLDM | Filat

Comentarii (0)

 

Related news

Sus