Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.12.2010

Vlad Filat: Poziţia noastră fermă este refacerea AIE

Vlad Filat: Poziţia noastră fermă este refacerea AIE

Unica soluţie pentru viitorul Republicii Moldova şi în deplină consonanţă cu interesul naţional al ţării este refacerea Alianţei pentru Integrare Europeană în formula celor 3 partide - PLDM, PD şi PL. Despre aceasta a declarat astăzi preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă.

Liderul liberal democrat a menţionat că poziţia PLDM în acest sens este fermă şi a solicitat şi celorlalte partide să-şi facă publică opţiunea, or în joc este pus viitorul Republicii Moldova şi al cetăţenilor ei. Vlad Filat a reconfirmat faptul că procesul de negocieri privind crearea alianţei de guvernare trebuie să fie public, iar deciziile urmează să fie luate în Republica Moldova.
„La baza negocierilor vom pune principii şi valori, de care se va conduce noua guvernare", a spus Vlad Filat, menţionând că orice deviere de la mandatul acordat de cetăţeni la alegerile din 28 noiembrie va însemna o „trădare a aşteptărilor electoratului, o revenire nepermisă în trecut, care va compromite şansele de dezvoltare a ţării noastre". PLDM va face tot ce-i stă în puteri pentru a asigura compromisul rezonabil necesar, dar „nu va accepta condiţionări, şantajări sau situaţii în care cineva să încerce să scoată în prim plan alte interese decât cele ale ţării", a dat asigurări Vlad Filat.

În context, liderul PLDM a subliniat că obiectivele priopritare au fost şi rămân asigurarea supremaţiei legii, crearea unei economii funcţionale, integrarea europeană, reintegrarea ţării şi asigurarea autonomiei locale reale.

În acelaşi timp, preşedintele PLDM a exclus orice posibilitate de dialog cu PCRM, după ce liderul acestuia a transmis mesaje publice care nu se încadrează în limita dialogului politic civilizat, dar şi a bunului simţ. „PLDM nu acceptă limbajul suburban ca parte a mesajului şi comportamentului politic", a declarat Vlad Filat, cerând liderului comunist să prezinte public scuze deputaţilor, politicienilor şi cetăţenilor pe care i-a jignit prin declaraţiile sale.

Vlad Filat a făcut un apel către cetăţeni să nu se lase induşi în eroare de diverse informaţii cu caracter de manipulare şi să creadă în şansa lor de a trăi într-un stat democratic, european şi prosper, anunță PLDM.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus