Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.12.2010

"Adevărul" se lansează astăzi în Republica Moldova

Cotidianul „Adevărul" va apărea de luni până vineri, într-un tiraj de 7.000 de exemplare, înscris în fiecare zi pe prima pagină a ziarului. Ziarul va fi distribuit în toate localităţile din Republica Moldova, la preţul de patru lei moldovenești.

Publicaţia editată de trustul românesc Adevărul Holding în Republica Moldova apare în 16 pagini color, în zilele de marţi, miercuri şi joi, şi în 24 de pagini, lunea şi vinerea. În fiecare zi de luni, ziarul va conține un supliment de sport, iar vinerea - un supliment de opt pagini cu programe TV, divertisment şi timp liber.

 Echilibru si imparţialitate

„Adevărul", ediția de Moldova, va trata subiecte locale, sociale, politice, economice şi de actualitate, distribuite în paginile ziarului după o structură similară cu cea a publicaţiei din România. Ziarul va reprezenta segmentul de presă quality, aducând publicului basarabean analize, reportaje şi investigaţii de calitate.

"Adevărul" va fi primul ziar din Republica Moldova scris atât de jurnaliști basarabeni, cât și de jurnaliști români. "E o unire simbolică de care presa de aici avea, cred, nevoie. Ziarul va păstra linia de imparțialitate și echilibru a «fratelui» său din România", a declarat Sabin Orcan, director de proiect.

De asemenea, jurnaliştii de la „Adevărul" vă vor ţine la curent cu cele mai proaspete ştiri din Republica Moldova pe www.adevarul.md.

În curând, ziarul va lansa şi mai multe colecţii de cărţi.

O echipă de excepție

Echipa editorială, formată din câţiva dintre cei mai experimentaţi şi profesionişti ziarişti moldoveni, este condusă de Ramona Ursu, fost redactor-şef adjunct la „Adevărul de seară" Iaşi, şi de adjunctul său, Aureliu Cornescu.

Redacţiei „Adevărul" din Republica Moldova i s-au alăturat nume importante ale presei de limba română de la Chişinău: Alina Ţurcanu, Anastasia Nani, Valentina Basiul, Domnica Negru, Ion Preaşca, Andrei Loghin, Natalia Hadîrcă, dar și tineri jurnalişti ca Stela Dănilă sau Virginia Dumitraş. Echipa este completată de doi fotoreporteri şi un designer.

În fiecare zi, în paginile ziarului se vor regăsi comentarii ale unora dintre cei mai importanţi editorialişti de la Chişinău. Printre aceştia se numără nume ca Vitalie Ciobanu (scriitor, redactor şef al revistei "Contrafort"), Alexandru Canţâr (publicist, fost şef al biroului BBC Moldova) şi Igor Caşu (istoric, membru în Comisia prezidenţială de condamnare a crimelor comunismului).

„Adevărul", ziarul numărul 1 în România

Cotidianul „Adevărul", cu un tiraj mediu de 150.661 de exemplare, este cel mai citit ziar quality din România, având un număr de 631.000 de cititori pe zi, potrivit ultimului val de măsurători al Studiului Naţional de Audienţă din România.

În portofoliul trustului Adevărul Holding se mai află reţeua de ziare gratuite „Adevărul de seară", cu un tiraj de 510.000 de exemplare şi o audienţă de 905.000 de cititori pe zi, tabloidul „Click!", revistele „Dilema veche", „Historia", "Forbes România" „Foreign Policy", „OK!", „Tango", „Click! pentru femei" şi altele.

Adevărul Holding este prezent şi pe piaţa media din Ucraina prin cotidianul „Blik". De asemenea, la 1 decembrie, a fost deschis biroul de la Bruxelles (Belgia), care va furniza ştiri şi reportaje de la Parlamentul European. (Adevărul)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus