Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.12.2010

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu şeful administraţiei Preşedintelui Federaţiei Ruse

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu şeful administraţiei Preşedintelui Federaţiei Ruse

Republica Moldova a pledat, pledează şi va pleda  în continuare pentru relaţii reciproc avantajoase cu Federaţia Rusă pe toate dimensiunile, depunînd toate eforturile în direcţia respectivă. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, în cadrul întrevederii de lucru cu Serghei Narîşkin, şeful administraţiei Preşedintelui Federaţiei Ruse, aflat într-o vizită la Chişinău.

În cadrul discuţiilor, Mihai Ghimpu şi Serghei Narîşkin, au făcut un schimb de opinii vizavi de stadiul actual al relaţiilor moldo-ruse în toate domeniile, situaţia post-electorală din Republica Moldova, precum şi în problema soluţionării diferendului transnistrean. 

Mihai Ghimpu a accentuat că politica conducerii Republicii Moldova în relaţiile cu partenerii străini, indiferent din est sau vest, este bazată pe respect reciproc  şi reieşind din interesul naţional al statului nostru. „Vorbind despre valorile europene, noi, în primul rînd, subînţelegem respectarea drepturilor omului, indiferent de etnie, şi crearea unor condiţii oportune de trai şi activitate. Şi pentru atingerea acestor scopuri vom depune toate eforturile", a specificat Mihai Ghimpu.

Referindu-se la problema transnistreană, Preşedintele Mihai Ghimpu a reiterat o dată în plus poziţia autorităţilor Republicii Moldova că aceasta poate fi soluţionată mai eficient şi în termeni rezonabili în cazul retragerii forţelor armate şi armamentului Federaţiei Ruse de pe teritoriul ţării noastre. „Federaţia Rusă va avea numai de cîştigat în urma îndeplinirii obligaţiunilor asumate la Summit-ul de la Istanbul, atît pe plan internaţional, cît şi în şi societatea moldovenească", a accentuat şeful statului. La rîndul său, şeful administraţiei de la Kremlin a spus că Federaţia Rusă consideră soluţionarea diferendului transnistrean o chestiune extrem de importantă pentru securitatea regională, care trebuie rezolvată în cadrul negocierilor.
După întrevederea cu şeful administraţiei de la Kremlin, Mihai Ghimpu a mai reiterat odată în plus, că Republica Moldova îşi doreşte relaţii reciproc avantajoase cu Federaţia Rusă. „Îmi doresc ca Serghei Narîşkin să înţeleagă că Republica Moldova vrea relaţii bune cu Rusia şi că nu avem o politică împotriva poporului rus", a menţionat şeful statului.
Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

cuvinte-cheie: Serghei | Nariskin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus