Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.12.2010

Vlad Filat: Şansele de reconstituire a AIE sunt foarte mari

Vlad Filat: Şansele de reconstituire a AIE sunt foarte mari

Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, însoţit de prim-vicepreşedinţii. Mihai Godea şi Alexandru Tănase, s-au întâlnit astăzi cu liderii PL pentru a purta discuții cu privire la situația post electorală. La ieșirea de la întâlnire, Vlad Filat a declarat că şansele de reconstituire a AIE sunt foarte de mari, deoarece peste 60% din cetățenii cu drept de vot au optat pentru continuarea acțiunilor guvernării din ultimul an. "Nu am vorbit despre funcții. Până în momentul în care nu vom conveni asupra principiilor Alianței, nu vom discuta despre funcții. Funcțiile sunt instrumente care vor duce la realizarea angajamentelor în fața cetățenilor, atât", a spus Vlad Filat.

Întrebat despre o posibilă coaliție mai largă, Filat a menționat că discuțiile nu au ajuns la un astfel de nivel. "Am făcut o analiză despre rezultatele alegerilor, situația R. Moldova, ce urmează să facem", a conchis Vlad Filat, informează PLDM.

Şi Mihai Ghimpu s-a arătat optimist în privinţa reconstituirii AIE. 'Ghimpu a spus că alianţa de guvernare ar trebui să fie formată până la 28 decembrie, data limită la care trebuie să se convoace parlamentul, iar în opinia sa, negocierile în acest sens deja au început. Ghimpu a respins şi ideea constituirii unei coaliţii largi în viitorul parlament, care să includă Partidul Comuniştilor. 'Asta ar însemna readucerea la putere a comuniştilor', a spus Mihai Ghimpu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus