Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.12.2010

Rezultatele reuniunii Grupului de lucru privind coordonarea procesului de liberalizare a regimului de vize cu Uniunea Europeană

Rezultatele reuniunii Grupului de lucru privind coordonarea procesului de liberalizare a regimului de vize cu Uniunea Europeană

Potrivit MAEIE, la 3 decembrie curent a avut loc reuniunea ordinară a Grupului de Lucru privind coordonarea procesului de liberalizare a regimului de vize cu Uniunea Europeană. Şedinţa a fost prezidată de către Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În cadrul reuniunii au fost abordate ultimele evoluţii în cadrul dialogului RM-UE privind liberalizarea regimului de vize, precum şi perspectivele acestuia.

În acest context, instituţiile vizate au informat despre acţiunile întreprinse şi planificate în vederea realizării condiţiilor UE în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, drept urmare a Raportului Comisiei din octombrie curent.

De remarcat că urmare a Concluziilor Consiliului pentru Afaceri Externe al UE din 25 octombrie 2010, Comisia Europeană a demarat procesul de elaborare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize pentru RM. După prezentarea acestui Plan de către UE, autorităţile RM vor lansa  un exerciţiu naţional cuprinzător de implementare a Planului UE.

Grupul de lucru a examinat, de asemenea, aspecte privind organizarea în perioada 24-25 ianuarie 2011, la Chişinău a unei Conferinţe internaţionale dedicate implementării Programului de la Stockholm, document de politici UE în domeniul justiţiei şi afacerilor interne. S-a menţionat că evenimentul respectiv va facilita dialogul RM-UE inclusiv în domeniul vizelor.

cuvinte-cheie: regimul | vize | Uniune | europeana

Comentarii (0)

 

Related news

Sus