Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
03.12.2010

Republica Moldova şi România cooperează în domeniul Sănătăţii

România şi Republica Moldova au un acord de cooperare în domeniul Sănătăţii şi al ştiinţelor medicale începând din 3 decembrie, informează Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii. Ministrul român al Sănătăţii, Cseke Attila, şi omologul său din Republica Moldova, Vladimir Hotineanu, au semnat, la Bucureşti, 'Acordul de cooperare între Ministerul Sănătăţii al României şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova'.

Documentul conţine mai multe dispoziţii ce prevăd dezvoltarea cooperării în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Astfel, începând de anul viitor, vor fi organizate vizite reciproce ale experţilor din cele două ţări pe domenii de interes, ca de exemplu strategii de sănătate, finanţarea serviciilor din sistemul sanitar, management spitalicesc sau politica de pregătire a personalului medical.

A fost stabilit şi cadrul pentru cooperare directă între societăţile de ştiinţe medicale.

România şi Moldova vor coopera concret şi pentru prevenirea bolilor transmisibile.

Cele două state au semnat un astfel de Acord de colaborare pentru prima dată. Până la această dată, a existat din 1994 şi o înţelegere, dar care şi-a încetat valabilitatea, scrie AGERPRES.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus