Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.12.2010

Franţa aşteaptă constituirea alianţei de guvernare la Chişinău

La 3 decembrie 2010, Oleg Serebrian, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Franceză, a prezentat scrisorile de acreditare Preşedintelui Republicii Franceze Nicolas Sarkozy.

Ambasadorul moldovean a fost inclus in lista celor 26 de ambasadori care au fost acreditaţi în statul francez, procedură ce a avut loc a doua oară pe parcursul anului curent.

În cadrul dialogului ce a urmat ceremoniei, la care au participat Michele Alliot-Marie, Ministru de Stat, Ministrul Afacerilor Externe şi Europene şi Jean-David Levitte, Consilierul diplomatic al Preşedintelui Franţei, a fost reconfirmat interesul si importanţa amplificării relaţiilor tradiţionale dintre cele doua tari, atât pe plan politic cât si economic.

Potrivit MAEIE, interlocutorii francezi au menţionat că sunt în aşteptarea constituirii la Chişinău, după alegerile parlamentare recente, a alianţei de guvernare, după care se va purcede la promovarea unor proiecte concrete de cooperare. Discuţia a oferit prilejul unei apropieri de poziţii pe teme de actualitate ale agendei bilaterale, europene si internaţionale, fiind discutate aspecte de interes comun din cadrul acestor dimensiuni.

Au fost trecute în revista şi contactele politice de nivel dintre cele doua ţări, prevăzute a avea loc în perioada următoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus