Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.12.2010

Convorbire telefonică Vlad Filat - Thorbjorn Jagland

Vlad Filat a avut ieri seara o convorbire telefonică cu Thorbjorn Jagland, Secretarul general al Consiliului Europei. Thorbjorn Jagland a apreciat buna organizare a alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie, precizînd că acestea s-au desfăşurat în condiţii libere şi corecte.

Secretarul general al Consiliului Europei l-a felicitat pe Vlad Filat cu rezultatul obţinut de partidele de orientare democratică în alegeri şi a urat succese în procesul de consultări şi negocieri postelectorale în vederea constituirii unei alianţe de guvernare.

Oficialul european a menţionat necesitatea continuării reformelor democratice şi a procesului de integrare europeană de către Republica Moldova.               

Vlad Filat a apreciat sprijinul constant al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, precizînd în context că ţara noastră îşi doreşte o dezvoltare democratică în continuare.

„Acest lucru îl confirmă şi rezultatele alegerilor de duminică, cînd, mai bine de 60% de alegători au optat pentru un viitor necomunist", a spus Premierul.

Vlad Filat a spus că este de datoria partidelor parlamentare de orientare democratică să asigure ţării un viitor european, prosper, în conformitate cu opţiunea exprimată de cetăţeni, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus