Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-01/vlad-filat-a-avut-ieri-seara-convorbiri-telefonice-cu-stefan-fule-silvio-berlusconi-shi-viktor-orban-18956.html
Data: Dec 1, 2010 (10:13)

Vlad Filat a avut ieri seara convorbiri telefonice cu Stefan Fule, Silvio Berlusconi şi Viktor Orban

Stefan Fule a precizat că a ţinut personal să-l felicite pe Vlad Filat cu rezultatul înregistrat în alegerile parlamentare anticipate de duminică, menţionînd în context scorul comun pozitiv al partidelor democratice. Comisarul european a urat succese în negocierile privind constituirea unei coaliţii postelectorale de guvernămînt, precizînd că acum mai bine de un an au fost demarate importante procese pentru viitorul ţării, care trebuie să aibă continuitate şi finalitate.

Stefan Fule a reiterat sprijinul Uniunii Europene pentru procesele democratice din ţara noastră, dar şi pentru realizarea aspiraţiilor de integrare europeană a Republicii Moldova.

Vlad Filat a apreciat susţinerea constantă a UE şi aportul personal al Comisarului european la dezvoltarea relaţiilor moldo-comunitare.

Premierul a menţionat că, în cadrul scrutinului de duminică, cea mai mare parte a alegătorilor şi-a reconfirmat opţiunea democratică, pro-europeană.

„Sîntem obligaţi să ne conformăm deciziei electoratului, să asigurăm o guvernare democratică şi un viitor european, demn şi prosper cetăţenilor Republicii Moldova", a spus Vlad Filat.

Tot ieri seara , Vlad Filat a avut o convorbire telefonică cu omologul său italian Silvio Berlusconi. Convorbirea a avut loc la iniţiativa premierului italian, iar în cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia postelectorală din Republica Moldova, dar şi de relaţiile bilaterale.

Silvio Berlusconi l-a felicitat pe Vlad Filat cu rezultatul înregistrat de partidele de orientare democratică din Moldova, în general, şi în special cu rezultatele înregistrate de formaţiunea condusă de el.

Premierul italian a urat succese în constituirea unei alianţe postelectorale puternice, care ar asigura continuitatea proceselor democratice demarate anterior, în special cele ce vizează integrarea europeană a Republicii Moldova.

Silvio Berlusconi a reiterat sprijinul ţării sale pentru Republica Moldova în continuare.

Vlad Filat a menţionat că peste 60% din alegătorii ce au participat la scrutinul de duminică au optat pentru un viitor necomunist şi a spus că partidele ce reprezintă electoratul democratic trebuie să ia în calcul acest lucru şi să asigure ţării un viitor conform opţiunii majorităţii electoratului.   

Vlad Filat a avut ieri seara o convorbire telefonică şi cu omologul său maghiar Viktor Orban. 

Cei doi premieri au făcut o scurtă trecere în revistă a realizărilor şi perspectivelor în relaţiile bilaterale şi au abordat subiecte ce ţin de situaţia postelectorală în Republica Moldova.

Viktor Orban l-a felicitat pe Vlad Filat cu rezultatul înregistrat în cadrul alegerilor parlamentare anticipate de duminică, precizînd că acesta reprezintă rezultatul muncii depuse pînă în prezent.

Premierul maghiar a urat succese în procesul de negocieri pe marginea constituirii unei alianţe postelectorale de guvernare şi a menţionat importanţa continuării proceselor democratice din ţara noastră.

„Datoria noastră este să asigurăm un viitor democratic, european, prosper ţării, aşa cum îşi doresc cetăţenii Republicii Moldova", a spus Vlad Filat.

Cei doi premieri au optat pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale, dar şi a colaborării regionale şi în cadrul organizaţiilor internaţionale, informează Serviciul de presă al Executivului.