Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-01/astazi-ar-putea-incepe-negocierile-privind-crearea-unei-noi-coalitzii-majoritare-18952.html
Data: Dec 1, 2010 (09:13)

Astăzi ar putea începe negocierile privind crearea unei noi coaliţii majoritare

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană urmează să se întâlnească astăzi în vederea începerii negocierilor privind reconstituirea alianţei de guvernare, a anunţat marţi liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Liderul PLDM spune că este gată să accepte compromisuri pentru a înfiinţa o coaliţie majoritară nouă cu partenerii vechi - democraţii şi liberalii. Vlad Filat a spus însă că mai are nevoie de timp pentru a pregăti o ofertă, în scris.

La alegerile de duminică, Partidul Liberal Democrat din Moldova a câştigat 32 de mandate, Partidul Democrat - 15 şi Partidul Liberal - 12. Cele trei partide dispun de 59 de locuri în noul Parlament, cu două mandate mai puţin decât ar avea nevoie pentru alegerea şefului statului, în timp ce Partidul Comuniştilor a câştigat 42 de mandate.

Vlad Filat a menţionat  că exclude orice coaliţie de guvernare cu Partidul Comuniştilor, dar  a spus că discuţiile cu acest partid vor fi necesare în vederea alegerii şefului statului.

Video - Vlad Filat: Nu voi accepta şantajul!