Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-11-30/ue-ii-indeamna-pe-liderii-politici-de-la-chishinau-sa-inceapa-dialogul-pentru-a-alege-un-preshedinte-18933.html
Data: Nov 30, 2010 (20:13)

UE îi îndeamnă pe liderii politici de la Chişinău să înceapă dialogul pentru a alege un preşedinte

Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi Politica de Securitate şi Vice-preşedintele Comisiei, şi Stefan Füle, Comisarul UE pentru Extindere şi Politica de Vecinătate, au făcut următoarea declaraţie:

"Salutăm desfăşurarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova la 28 noiembrie 2010, care au întrunit majoritatea standardelor internaţionale pentru alegeri democratice şi felicităm cetăţenii Republicii Moldova pentru rata înaltă de participare. Republica Moldova a făcut eforturi semnificative pe parcursul anului pentru consolidarea democraţiei şi punerea în aplicare a reformelor structurale. Aceste alegeri au reprezentat o înaintare în această direcţie şi au oferit o oportunitate de a consolida stabilitatea politică.

Lansăm un apel tuturor forţelor politice reprezentate în Parlamentul Republicii Moldova de a se angaja într-un dialog deschis şi constructiv permiţând formarea unei coaliţii de guvernare, precum şi alegerea Preşedintelui Republicii. Astfel, va fi oferită posibilitatea de a aborda reformele prioritare care vor forma viitorul ţării.

Uniunea Europeană se angajează să aprofundeze relaţiile sale cu Republica Moldova şi să o sprijine în implementarea reformelor ambiţioase şi în activităţile de pe agenda apropierii de UE. În acest sens, aşteptăm colaborarea cu viitorul guvern al Republicii Moldova."