Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.11.2010

Corlăţean: Nu vor mai avea loc alte alegeri în Moldova, nimeni nu mai doreşte acest lucru

Corlăţean: Nu vor mai avea loc alte alegeri în Moldova, nimeni nu mai doreşte acest lucru

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul României, Titus Corlăţean, crede că nu se vor organiza alte alegeri în R. Moldova, deoarece nimeni nu mai doreşte cheltuirea altor bani "într-o ţară deja săracă", estimând că în urma unor negocieri şi compromisuri în Parlament va fi ales un preşedinte.

"Dacă rezultatul nu va permite să fie strânse cele 61 de mandate, nu cred că se va ajunge din nou la dizolvarea Parlamentului, pentru raţiuni extrem de simple. Am discutat cu foarte mulţi membri ai Parlamentului moldovean, care au fost în competiţie electorală acum, din partea majorităţii partidelor politice. Toată lumea este obosită, ca şi societatea moldoveană. Nimeni nu mai doreşte un alt rând de alegeri, nimeni nu mai doreşte cheltuirea unor bugete suplimentare într-o ţară deja săracă. Cred că la turul doi va exista o negociere în parlament şi se va alege un preşedinte al Republicii Moldova", a spus Corlăţean la RFI.

Cât priveşte relaţia Republicii Moldova cu România, Titus Corlăţean afirmă că relaţia de cooperare între cele două state nu mai are întoarcere. ""Eu cred că s-a deschis un drum din care nu văd să existe întoarcere, o relaţie transparentă, mult mai strânsă, de cooperare, o altă logică, mai ales că este o logică benefică foarte mult pentru Republica Moldova, în traseul său european. România rămâne cel mai puternic susţinător şi cred că lucrurile astea deja sunt tot mai bine cunoscute de cetăţenii din Republica Moldova", conchide preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României, Titus Corlăţean. (Deutsche Welle)

http://www.dw-world.de/dw/function/0,,82222_cid_6276537,00.html

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus