Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.11.2010

Noul oficiul consular al României la Ungheni va fi deschis anul acesta

Noul oficiul consular al României la Ungheni va fi deschis anul acesta

Primul ministru al R.Moldova, Vlad Filat, şi ambasadorul României la Chişinău, Marius Lăzurcă, au vizitat joi sediul viitorului oficiu consular al României la Ungheni. Dumitru-Nicanor Teculescu, consulul general al României la Bălţi, în subordinea căruia se va afla şi oficiul consular de la Ungheni, a făcut pentru premierul Vlad Filat si Ambasadorul Marius Lazurcă o prezentare a sediului unde urmează a fi inaugurat oficiul.

Sediul are o suprafaţă de 140 metri pătraţi, fiind reutilat dintr-o încăpere privată într-un edificiu care corespundere tuturor cerinţelor unui consulat. Dumitru-Nicanor Teculescu a informat că încăperile, inclusiv sala unde cetăţenii vor depune actele şi birourile administrative, vor fi dotate cu mobilier şi asigurate cu condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii.

Vlad Filat a fost informat că în maximum 2 săptămîni edificiul va fi dat în exploatare, iar pînă la finele anului în curs Oficiul consular al României la Ungheni îşi va începe activitatea.

Premierul a precizat că în acest an şi-a început activitatea Consulatul general de la Bălţi şi cel de la Cahul.

La prima etapă Oficiul consular de la Ungheni va elibera permise de mic trafic la frontieră, care sînt foarte solicitate în această regiune, avînd în vedere amplasarea raionului.

Ambasadorul României în Republica Moldova Marius Lazurcă a spus că inaugurarea oficiului consular la Ungheni reprezintă încă o reuşită în relaţia bilaterală dintre România şi Republica Moldova.

„În acest an raporturile bilaterale au demonstrat maturitate în interesul cetăţenilor din ambele ţări", a spus ambasadorul.

Marius Lazurcă s-a arătat convins că şi în continuare tot ceea ce se va conveni va fi îndeplinit, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus