Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.11.2010

Alege culoarea troleibuzelor noi!

Sugestiile şi propunerile cetăţenilor pot fi expediate prin poşta electronică, la următoarea adresă: drp@pmc.md, pot fi lăsate pe pagina web a Primărie, www.chisinau.md, la rubrica comentarii sau la numărul de telefon: 20-17-08. Termenul limită de expunere asupra culorii viitoarelor troleibuze este 5 decembrie a.c., iar până la 10 decembrie Primăria Chişinău va examina recomandările şi va stabili varianta finală, care va fi comunicată producătorului.

Amintim că Primăria a semnat la începutul lunii curente contractul de achiziţionare a 102 de troleibuze noi, cu Firma „Belkomunmash" SA, companie din oraşul Minsk, Republica Belarus. Unităţile de transport public urmează a fi livrate în Chişinău în 4 rate, iar primele troleibuze vor ajunge în Republica Moldova până în luna februarie 2011. După care, în următoarele 3 luni, până la finele lunii mai 2011, vor fi livrate toate troleibuzele.

Achiziţionarea celor 102 de troleibuze noi a fost posibilă graţie unei colaborări dintre Primăria municipiului Chişinău cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană pentru Investiţii şi Uniunea Europeană. Costul total al proiectului privind achiziţionarea troleibuzelor noi în Chişinău este de 13,7 milioane Euro. Din această sumă, 10 milioane Euro reprezintă creditul acordat de BERD şi BEI, iar 3 milioane Euro este un grant acordat de Uniunea Europeană municipiului Chişinău, în cadrul Programului Politicilor de Vecinătate. Rata dobânzii reprezintă 5 la sută anual, pe un termen de 10 ani, cu o perioadă de graţie de 2 ani.

La ora actuală pe străzile Chişinăului circulă 260 de troleibuze. Din numărul total de unităţi de transport, 200 au termenul de exploatare expirat. După ce vor fi procurate 102 de troleibuze noi, vor mai rămânea încă 100 care trebuie înlocuite. Totodată, 100 de troleibuze vor fi scoase din exploatare. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus