Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.11.2010

Monica Macovei: În Republica Moldova, alegerea este intre fortele democratice si comunisti

Monica Macovei:  În Republica Moldova, alegerea este intre fortele democratice si comunisti

Monica Macovei a declarat ieri, 22 noiembrie 2010, la Strasbourg, in plenul Parlamentului European, ca scrutinul electoral de duminica reprezinta pentru cetatenii Republicii Moldova o alegere intre intre fortele democratice si comunisti:

'Duminica au loc alegeri parlamentare anticipate in Republica Moldova.

Alegerea este intre fortele democratice si comunisti.

Victoria fortelor democratice, astazi unite in Alianta pentru Integrare Europeana, garanteaza ca progresele din ultimul an vor continua - progresele catre o guvernare democratica, drepturi si bunastare pentru oameni. Fortele democratice trebuie sa stea impreuna si inainte si dupa alegeri.

Aceste alegeri trebuie sa fie libere si corecte, iar oamenii trebuie sa aiba acces la informatii. Violentele din aprilie 2009 nu trebuie sa se mai repete. Guvernele democratice nu se instaureaza prin frauda, violenta sau frica.

Sigur, cetatenii Republicii Moldova voteaza duminica, dar noi aici in Parlamentul European ii sustinem pe cei care produc schimbari democratice, suntem solidari cu ei si ii motivam!'

Monica Macovei este europarlamentar in grupul Partidului Popular European (PPE), aleasa pe lista Partidului Democrat Liberal din Romania. Este membru al Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne (LIBE) si al Comisiei pentru Control Bugetar (CONT), precum si supleant in Comisia pentru Afaceri Externe (AFET) si presedinta a Delegatiei interparlamentare de cooperare UE-Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus