Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.11.2010

Vlad Filat s-a întâlnit cu omolgii din Rusia, Ucraina şi Kazahstan

Vlad Filat s-a întâlnit cu omolgii din Rusia, Ucraina şi Kazahstan

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi, la Sankt-Petersburg (Rusia), întrevederi cu Prim-ministrul Rusiei, Vladimir Putin, Prim-ministrul Ucrainei, Nikolai Azarov, şi Prim-ministrul Kazahstanului, Karim Masimov.

În cadrul întrevedere tete-a-tete cu Vladimir Putin au fost abordate aspecte ce ţin de relaţiile bilaterale moldo-ruse, trecute în revistă acţiunile ce s-au întreprins după precedenta întrevedere dintre cei doi premieri, precum şi ce urmează să fie întreprins în continuare.

Vladimir Putin a reiterat sprijinul Rusiei pentru Republica Moldova şi disponibilitatea de a construi în continuare relaţii bazate pe parteneriat strategic.

Cei doi premieri au abordat aspecte ce ţin de protecţia socială a cetăţenilor Republicii Moldova ce muncesc în Rusia, dar şi de cooperarea dintre agenţii economici din cele două ţări, menţionînd că prin dialog pot fi identificate soluţii pentru toate problemele ce apar.

Vlad Filat a remarcat caracterul constructiv şi pragmatic al dialogului cu omologul său rus, precizînd că aceasta a permis soluţionarea mai multor probleme importante.

În cadrul întrevederii cu Nikolai Azarov au fost abordate aspecte ce ţin de relaţiile moldo-ucrainene, cei doi premieri făcînd o trecere în revistă inclusiv a evenimentelor de ultimă oră.

Cu referire la situaţia de la frontieră din regiunea satului Palanca, Vlad Filat şi Nikolai Azarov au convenit asupra stabilirii formatului de negocieri pentru soluţionarea în mod constructiv a problemelor ce au apărut. Premierul ucrainean a menţionat disponibilitatea şi deschiderea ţării sale în acest sens.

În cadrul întrevederii cu Karim Masimov, s-a menţionat importanţa dezvoltării în continuare a relaţiilor bilaterale, dar şi a relaţiilor de colaborare în cadrul structurilor internaţionale, în context fiind menţionată OSCE, organizaţie în care Kazahstan deţine preşedinţia.

Vlad Filat s-a referit la progresele în reglementarea problemei transnistrene, înregistrate pe durata preşedinţiei Kazahstanului în OSCE, apreciind susţinerea acordată în acest sens Republicii Moldova de către Kazahstan.

Karim Masimov a reiterat deschiderea ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova şi disponibilitatea de a contribui în continuarea la identificarea unei soluţii pentru conflictul transnistrean, informeaza serviciul de presă al guvernului de la Chisinau.

cuvinte-cheie: Filat | Putin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus