Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.11.2010

Inginer cadastral reţinut pentru corupere pasivă

Specialistul pentru reglementarea regimului funciar al Primăriei Străşeni a fost reţinut ieri 18 noiembrie de ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, fiind suspectat de corupere pasivă. Inginerul este bănuit că ar fi extorcat 900 de euro de la un cetăţean pentru a-i perfecta mai multe titluri de proprietate pentru terenurile acestuia.

Declarantul a depus o reclamaţie la CCCEC, sesizînd ofiţerii anticorupţie despre faptul extorcării. În data de 18 noiembrie, aproximativ la ora 13.00, sub supravegherea specialiştilor de la DGA (Direcţia generală anticorupţie), petiţionarul a transmis funcţionarului 450 de euro marcaţi „mită CCCEC". Reţinerea în flagrant a avut loc chiar în curtea bănuitului, după ce a avut loc tranzacţia, ultima fiind documentată cu mijloace tehnice speciale.

Potrivit CCCEC, din spusele declarantului, anterior acesta l-ar mai fi „mulţumit" pe omul Primăriei cu 300 de euro, un purcel, un miel, brînză de oi şi peşte. Funcţionarul însă a insistat asupra întregii sume de 900 de euro, condiţionînd cu semnarea documentelor promise. În prezent, bărbatul în vîrstă de 50 de ani se află în Izolatorul CCCEC. Cazul este cercetat de Direcţia generală urmărire penală care au deschis un dosar penal în temeiul art. 324 Cod penal al Republicii Moldova - „corupere pasivă". Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani cu o amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus