Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.11.2010

CEC explică modalitatea participării la votare a studenţilor şi elevilor

În vederea asigurării aplicării uniforme a legislaţiei electorale privind modul de participare la votare a studenţilor şi elevilor, CEC a aprobat în şedinţa de vineri, 19 noiembrie 2010, o circulară privind particularităţile participării la votare a studenţilor şi elevilor în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010.

Potrivit acesteia elevii cu drept de vot înmatriculaţi la instituţii de învăţămînt într-o localitate în care nu au viză de domiciliu sau de reşedinţă pot vota la orice secţie de votare deschisă în această localitate, la prezentarea carnetului de elev şi a actelor prevăzute de art. 84 alin. (2) lit. a) şi c) din Codul electoral.

Totodată, Comisia Electorală Centrală atenţionează că obligaţia prezentării carnetului de student/carnetului de elev, precum şi a depunerii declaraţiei pe propria răspundere se răsfrînge doar asupra studenţilor şi elevilor cu drept de vot înmatriculaţi la instituţii de învăţămînt într-o localitate în care nu au viză de domiciliu sau de reşedinţă şi care doresc să participe la votare în cadrul unei secţii de votare deschise în localitatea respectivă. În restul cazurilor, studenţii şi elevii cu drept de vot participă la votare în baza regulilor generale prevăzute de legislaţia electorală.

Amintim că în conformitate cu prevederile art. 84 alin. (2) din Codul electoral, studenţii şi elevii cu drept de vot înmatriculaţi la instituţii de învăţămînt într-o localitate în care nu au viză de domiciliu sau de reşedinţă pot vota la orice secţie de votare deschisă în această localitate, fiind obligaţi să respecte următoarele condiţii:

a) să prezinte buletinul de identitate cu fişa de însoţire;

b) să prezinte carnetul de student cu înscrieri privind instituţia de învăţămînt la care sînt înmatriculaţi în localitatea respectivă;

c) să completeze şi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere.

cuvinte-cheie: CEC | alegeri | parlamentare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus