Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.11.2010

Leontina Văduva şi Orchestra Simfonică Europeană, pentru prima oară în Republica Moldova

Leontina Văduva şi Orchestra Simfonică Europeană, pentru prima oară în Republica Moldova

Două concerte organizate în ultima decadă a lunii noiembrie vor întregi seria evenimentelor organizate de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" de la Chişinău pentru a marca Ziua Naţională a României.

Vineri, 26 noiembrie 2010, de la ora 18.00, soprana Leontina Văduva va concerta pentru prima dată la Chișinău, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", acompaniată de Orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Mihail Agafița. În program: G. Enescu - Rapsodia română op.11 nr. 2, Saint-Saëns - Concertul nr. 1 în la minor pentru violoncel și orchestră (solist Anton Niculescu) și G. Enescu - Șapte lieduri pe versuri de Clement Marot, P. Mascagni - Intermezzo din opera Cavaleria rusticană, R. Leoncavallo - Aria Neddei din opera Paiațe, C. Silvestri - Jocuri româneşti din Transilvania, P. Ceaikovski - Aria Tatianei din opera Evgheni Oneghin (soprana Leontina Văduva). Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei României la Chișinău.

Marţi, 30 noiembrie, de la ora 18.00, Orchestra Simfonică Europeană, fondată de maestrul Cristian Florea, având în componenţă Orchestra de coarde din Chişinău şi un grup de suflători ai Filarmonicii din Timişoara, va concerta în premieră în Republica Moldova, la Sala cu Orgă din Chişinău. Evenimentul este sprijinit de Primaria Generală a Municipiului Chişinău şi de Ambasada României la Chişinău. Va fi interpretată Simfonia nr. 1 de George Enescu, lucrare în primă audiţie în Republica Moldova. Concertul va fi dirijat de maestrul Cristian Florea și o va avea ca solistă pe violonista Maria Florea, informeză ICR.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus