Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.11.2010

Întrevedere Vlad Filat - Franco Frattini

Întrevedere Vlad Filat - Franco Frattini

Vlad Filat a avut astăzi la Roma o întrevedere cu Franco Frattini, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Italiene. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce ţin de protecţia socială a cetăţenilor moldoveni ce lucrează în Italia, consolidarea relaţiilor bilaterale, soluţionarea problemei transnistrene, parcursul european al Republicii Moldova şi liberalizarea regimului de vize etc.

„Avem o relaţie foarte dinamică cu UE. Anul acesta am lansat negocierile privind Acordul de Asociere, dialogul pe vize, sîntem în pragul lansării negocierilor privind un Acord de Liber Schimb. Italia este un susţinător constant al acestor eforturi", a precizat Vlad Filat.

Franco Frattini a reconfirmat suportul Italiei pentru aspiraţiile de integrare europeană ale Republicii Moldova, dar şi pentru cetăţenii RM care lucrează în Italia.

Ministrul a menţionat că Italia îşi doreşte să fie implicată mai plenar în procesul de reglementare transnistreană pentru identificarea unei soluţii pentru acest conflict.

Cei doi oficiali au pledat pentru măsuri concrete în vederea intensificării cooperării comercial-economice între cele două ţări. În context, s-a convenit asupra organizării unui forum al oamenilor de afaceri din cele două ţări şi asupra creării unui Consiliu moldo-italian al oamenilor de afaceri.

Franco Frattini a solicitat Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Italiei în Republica Moldova, Stefano De Leo să se implice şi să asigure participarea la forum a celor mai importanţi oameni de afaceri italieni, dar şi a responsabililor din organele de administraţie.

Un subiect al discuţiei a fost Acordul de readmisie dintre cele două ţări, ambele părţi subliniind importanţa documentului respectiv, informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus