Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.11.2010

Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Ucrainei a fost convocat la MAEIE

Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Ucrainei a fost convocat la MAEIE

În dimineaţa zilei de 16 noiembrie 2010 la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a fost convocat Mîhailo Harîşîn, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

Potrivit MAEIE; diplomatului ucrainean i s-au solicitat explicaţii în legătură cu acţiunile unilaterale ale autorităţilor ucrainene privind demontarea în seara zilei de 15 noiembrie curent a semnelor de frontieră de stat moldo-ucraineană nr.0608 şi nr.0609 din partea ucraineană aflate în preajma s. Palanca.
MAEIE şi-a exprimat îngrijorarea profundă faţă de acest pas întreprins fără coordonarea preventivă cu autorităţile Republicii Moldova. O astfel de abordare nu este de natură să contribuie la continuarea dialogului pragmatic şi constructiv pe problematica demarcării frontierei de stat moldo-ucrainene, stabilit între părţi pe parcursul anului curent.

Subliniind inadmisibilitatea recurgerii la acţiuni unilaterale în probleme de frontieră, MAEIE a reiterat disponibilitatea soluţionării tuturor subiectelor ce ţin de demarcarea frontierei comune doar pe calea negocierilor în cadrul legal existent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus