Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.11.2010

Expert internaţional în domeniul telecomunicaţiilor aflat în vizită de lucru la ANRCETI

Nicholas Higham, consultant al proiectului de asistenţă tehnică „Dezvoltarea reglementării comunicaţiilor" de care beneficiază Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) efectuează, în perioada 15 - 19 noiembrie, o vizită de lucru la ANRCETI în cadrul căreia este reexaminat proiectul modificărilor şi completărilor la Legea comunicaţiilor electronice.

Documentul a fost elaborat de consultanţi ai proiectului şi prezentat Agenţiei, în prima variantă, în luna iulie 2010. În cadrul actualei sale vizite la Chişinău, oaspetele urmează să discute proiectul de lege cu factori de răspundere ai ANRCETI şi ai Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor. Proiectul modificărilor la Legea comunicaţiilor electronice a fost elaborat în scopul aducerii acesteia în concordanţă cu amendamentele la directivele Uniunii Europene(UE) în domeniul comunicaţiilor electronice operate în anul 2009.

În cadrul aceleiaşi vizite Nicholas Higham va susţine pentru specialiştii ANRCETI un atelier de lucru axat pe probleme legate de regimul de autorizare generală în comunicaţiile electronice.

Proiectul „Dezvoltarea reglementării comunicaţiilor" este implementat de către compania de consultanţă Great Village International Consultants (GVIC) din Canada cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. El a fost lansat în octombrie 2009 şi are scopul de a oferi ANRCETI asistenţă în procesul de implementare a Legii comunicaţiilor electronice şi armonizare a practicilor naţionale de reglementare cu normele şi standardele Uniunii Europene. Valoarea proiectului este de 898,3 mii euro, iar durata lui - de doi ani.

Următoarea etapă a proiectului se va desfăşura în perioada 22 - 26 noiembrie 2010.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus