Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-11-15/circa-60-de-agentzi-economici-vor-fi-informatzi-despre-comertzul-liber-cu-ue-18649.html
Data: Nov 15, 2010 (16:15)

Circa 60 de agenţi economici vor fi informaţi despre comerţul liber cu UE

Potrivit CCI, miercuri, 17 noiembrie, un grup de cca 60 de agenţi economici din mun. Chişinău vor participa la un seminar de informare referitor la procesul de negociere a Acordului de Comerţ liber, comprehensiv şi aprofundat cu UE.

Seminarul va fi condus de Octavian Calmîc, viceministru al Economiei al RM, Sergiu Harea, director al Departamentului Economie al Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei şi Iurie Badîr, director de departament al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

Potrivit lui Sergiu Harea, în cadrul evenim entului va fi prezentată dinamica comerţului Moldovei cu UE pe parcursul ultimilor 10 ani, vor fi abordate problemele privind implementarea standardelor UE, exportul mărfurilor moldoveneşti pe piaţa comunitară, perspectivele politicii economice aferente procesului de negociere a Acordului de Comerţ liber cu UE. De asemenea, vor fi discutate dificultăţile provocate de barierele netarifare în comerţul cu UE.

Atelierele de lucru sunt organizate în parteneriat cu Centrul European de Politică Comercială şi Drept şi Ministerul Economiei, în cadrul Proiectului de asistenţă tehnică „Suport pentru Ministerul Economiei pentru negocierea Acordului de Comerţ liber Comprehensiv şi Aprofundat cu UE", finanţat de Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională, Guvernul Marii Britanii.