Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.11.2010

Ţigări moldoveneşti camuflate în rezervoarele pentru răcirea aerului în trenul „Chişinău-Bucureşti”

Ca urmare a măsurilor operative de investigaţie efectuate la mijlocul lunii curente în postul vamal „Ungheni-Cristeşti", colaboratorii CCCEC au supus verificării inopinate trenul de pasageri de pe ruta internaţională „Chişinău-Bucureşti".
Astfel, în cinci vagoane ale garniturii, în locuri special amenajate şi camuflate (în rezervoarele pentru sistemul de răcire a aerului) au fost depistate peste 2500 pachete de ţigări „Pall Mall" cu timbre de acciz ale Republicii Moldova în valoare totală de 25 000 lei.

Potrivit informaţiilor preliminare e de presupus că în acţiunile personalului tehnic şi a însoţitorilor de vagoane se conturează o schemă ilegală bine determinată care constă în exportul ilicit de ţigări în România, cu comercializarea ulterioară a acestora pe piaţa neagră din România.

Conform estimărilor, profitul obţinut ilicit în urma comercializării  unui bax (500 de pachete) de ţigări marca „Pall Mall" pe piaţa din România constituie 500 Euro. Astfel, fiecare tură de însoţitori de vagoane (pe acelaşi tren activînd 2 ture),  efectuînd 8 ture în lună, obţin un venit ilicit de circa 16 000 Euro/lunar, ceea ce constituie circa 32 000 Euro/lunar obţinute de către ambele ture.

La moment se întreprind măsurile de rigoare întru sancţionarea persoanelor implicate în organizarea schemei ilegale, inclusiv a responsabililor din cadrul Î.S. „Calea Ferată a Moldovei" care, prin neonorarea corespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu, au tolerat asemenea acţiuni şi au contribuit la crearea unui sistem ilegal de activitate, în consecinţă prejudiciind imaginea ţării pe plan european. 

cuvinte-cheie: CCCEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus