Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.11.2010

Politologul american George Friedman: Ruşii nu se vor retrage de pe linia Nistrului. Niciodată nu se va întâmpla aşa ceva

Politologul american George Friedman: Ruşii nu se vor retrage de pe linia Nistrului. Niciodată nu se va întâmpla aşa ceva

Politologul american George Friedman, director general al STRATFOR, a declarat, pentru MEDIAFAX, că achiziţionarea de avioane F-16 de către România este, probabil, o greşeală şi că cerinţa strategică primară pentru România este protecţia frontierelor cu Ucraina şi Moldova.

George Friedman, fondatorul şi directorul general al agenţiei private de analiză geopolitică STRATFOR , se referă, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax, şi la problema transnistreană.

Ruşii nu se vor retrage de pe linia Nistrului. Niciodată nu se va întâmpla aşa ceva. Poţi crea un fel de structură administrativă, dar amintiţi-vă că, de fapt, Transnistria şi Moldova au fost puse laolaltă de Stalin. Pentru România, întrebarea nu este legată de Transnistria - care este capitol încheiat - ci ce se va întâmpla în Moldova. Alegerile care urmează sunt extraordinar de importante pentru că Moldova este o ameninţare la adresa Ucrainei, Moldova este ceva care creează suferinţă Rusiei, este ceva care creează suferinţă şi românilor. (...) Şi întrebarea este, presupunând că Moldova (după alegeri, n.red.) devine pro-rusă, ce vor face românii? Şi se pare că România nu are niciunplan din acest punct de vedere pentru că, de altfel, nu poate contrabalansa Rusia, - subliniază Friedman.

INTERVIU - George Friedman: Achiziţionarea de avioane F-16 de către România este, probabil, o greşeală

cuvinte-cheie: Stratfor | George | Friedman

Comentarii (0)

 

Related news

Sus