Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
11.11.2010

Pînă luni, 15 noiembrie, va fi elaborat un plan concret de acţiuni în vederea reglementării situaţiei de pe piaţa medicamentelor

Vlad Filat a prezidat astăzi o şedinţă privind situaţia de pe piaţa medicamentelor. La şedinţă au participat: Maria Cojocaru Toma, noul director al Agenţiei Medicamentului, Octavian Grama, viceministru al Sănătăţii, Viorel Chetraru, director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, alţi factori de decizie.

Vlad Filat a menţionat că, pînă în prezent, s-au întreprins acţiuni concrete care au vizat reducerea preţurilor la medicamente şi distrugerea acelor scheme mafiote, create pe durata precedentei guvernări. Totodată, Premierul a precizat că rezultatele sînt sub aşteptări şi a declarat că în acest sens trebuie întreprinse măsuri energice, pentru ca cetăţenii să beneficieze de medicamente de calitate la preţ real.

Prim-ministrul a accentuat în cadrul şedinţei de lucru că situaţia de pe piaţa medicamentelor nu a fost monitorizată destul de eficient în ultimul timp şi a solicitat factorilor de decizie să elaboreze şi să prezinte pînă luni, 15 noiembrie, o analiză obiectivă a măsurilor întreprinse pînă acum şi un plan concret de acţiuni în vederea reglementării situaţiei în domeniu.

Recent, Guvernul a creat în cadrul Ministerului Sănătăţii Serviciul de avizare şi înregistrare a preţului de producător la medicamente, misiunea căruia este de a monitoriza preţul de producător la toate medicamentele pentru a nu admite majorarea neîntemeiată a acestuia la etapa de import în Republica Moldova.

Astazi, Guvernul a susţinut propunerea privind destituirea din funcţia de director general al Agenţiei Medicamentului pe Nicolae Onilov şi a numit-o in funcţia respectivă pe Maria Cojocaru-Toma.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus