Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.11.2010

Toate secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei vor activa la 28 noiembrie 2010

Potrivit MTIC, în vederea asigurării participării la alegerile parlamentare anticipate a tuturor cetăţenilor cu drept de vot, toate Secţiile (Birourile) de evidenţă şi documentare a populaţiei, inclusiv şi Secţiile primire şi eliberare a documentelor urgente ale Întreprinderii de Stat „CRIS „Registru" vor activa la 28 noiembrie 2010 de la 7.00 pînă la 21.00.

Totodată începînd cu 23 noiembrie 2010 pentru cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot, titulari ai actelor de identitate cu statut "nevalabil", ale cărora acte sunt pierdute/furate, sau care anterior nu au fost documentaţi cu acte de identitate, vor fi eliberate la solicitare în mod gratuit acte de identitate provizorii sau va fi prelungit termenul de valabilitate al celui eliberat anterior.

De asemenea va fi asigurată documentarea cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot, aflaţi în detenţie sau arest, care nu deţin acte de identitate sau valabilitatea cărora a expirat, cu buletine de identitate (contra plată) sau cu acte de identitate provizorii (gratuit).

La solicitarea cetăţenilor care nu dispun de înregistrare la domiciliu/reşedinţă Secţiile (Birourile) de evidenţă şi documentare a populaţiei vor elibera în mod gratuit o adeverinţă, ce atestă ultima înregistrare la domiciliu/reşedinţă sau după caz lipsa acesteia.

Subdiviziunile din cadrul CRIS „Registru" vor asigura în limita competenţei funcţionale perfectarea buletinelor de identitate ale cetăţenilor Republicii Moldova în perioada 28 octombrie 2010 - 26 noiembrie 2010 în termeni rezonabili.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus