Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.11.2010

Serviciul fiscal din Moldova va beneficia de un program de asistenţă din partea Estoniei

Serviciul fiscal din Moldova va beneficia de un program de asistenţă din partea Estoniei

Miercuri, 10 noiembrie 2010, la Chişinău, în incinta Inspectoratului Fiscal Principal de Stat a avut loc procedura oficială de semnare a Acordului de colaborare bilaterală între Inspectoratul Fiscal Principal de Stat al Republicii Moldova şi Administraţia Fiscală şi Vamală a Estoniei. Documentul a fost semnat de către Nicolae Platon - Şeful IFPS şi Enriko Aav - Directorul General al Administraţiei Fiscale şi Vamale a Estoniei.

Acordul menţionat va acoperi domeniile prioritare de activitate, care sunt prevăzute şi de strategia de dezvoltare a SFS pentru următorii cinci ani şi, totodată, se încadrează în obiectivul de armonizare cu standardele europene. Aşadar, documentul presupune un program de cooperare cu durata de un an, finanţat de către Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei prin care vor fi acoperite următoarele domenii:  servicii electronice pentru contribuabili,  procesul de control, inclusiv e-controlul, analiza şi selectarea riscurilor, preţuri de transfer.

Semnarea Acordului respectiv este o premieră pentru IFPS şi tinde să sprijine administraţia fiscală din Moldova în aspiraţiile sale de integrare europeană. Tot în această ordine de idei, este de menţionat că conlucrarea bilaterală cu AFV a Estoniei a fost iniţiată în anul 2007, prin studierea experienţei estoniene ce ţine de aplicarea cotei zero la impozitul pe venit, practică care a fost cu succes implementată în Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus