Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.11.2010

La Chişinău a fost inaugurată oficial strada „Lech Kaczynski”

La Chişinău a fost inaugurată oficial strada „Lech Kaczynski", denumită în cinstea fostului preşedinte polonez, care şi-a pierdut viaţa în urma tragicului accident aviatic produs la 10 aprilie curent, lângă oraşul Smolensk, Federaţia Rusă. Strada Lech Kaczynski se află în cartierul Telecentru, până acum fiind denumită str. Sprâncenoaia, şi se întinde de la str. Drumul Viilor până la şos. Hânceşti.

Evenimentul a fost organizat în preajma Zilei Independenţei Republicii Polonia, care se marchează la 11 noiembrie. La manifestare au fost prezenţi primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, preşedintele Consiliului municipal Chişinău, Ghenadie Dumanschi, pretorul sectorului Centru, Vladimir Şarban, ambasadorul Republicii Polonia în R. Moldova, Bogumil Luft, dar şi reprezentanţii altor misiuni diplomatice acreditate la Chişinău. Cu ocazia inaugurării străzii ce va purta numele fostului preşedinte polonez, Primăria Chişinău a reparat capital acest drum. De asemenea, cu suportul Ambasadei Poloniei în R. Moldova, a fost reparat şi sediul bibliotecii poloneze „A. Mickiewicz", situată pe strada care poartă numele fostului preşedinte Kaczynski.

Ambasadorul Poloniei la Chişinău, excelenţa sa, Bogumił Luft a apreciat gestul autorităţilor municipale de a denumi o stradă din Chişinău în memoria regretartului preşedinte polonez, Lech Kaczynski. În opinia ambasadorului, aceasta este o expresie frumoasă a simpatiei pentru Polonia din partea societăţii moldoveneşti, precum şi a respectului pentru persoana preşedintelui acestei ţări care a murit într-un mod tragic.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că pentru oraşul nostru este o onoare să-l comemoreze astfel pe regretatul preşedinte polonez, prin atribuirea unei străzi din Chişinău, a numelui lui Lech Kaczynski. Edilul capitalei a remarcat că şi acum 7 luni, cu toţii am fost alături de poporul polonez, în măsura în care a fost posibil să ne exprimăm solidaritatea cu acest popor prietenos R. Moldova, şi care ne-a fost mereu alături în momente de grea cumpănă. Dorin Chirtoacă a precizat că alegerea datei pentru acest eveniment, 10 noiembrie 2011, are o semnificaţie importantă, pentru că polonezii la data de 10 a fiecărei luni, din aprilie încoace îl comemorează pe Lech Kaczynski, şi astfel îl putem comemora şi noi, anunță un comunicat al Primăriei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus