Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-11-10/forumul-regional-parteneriat-pentru-dezvoltare-regionala-durabila-la-chishinau-18581.html
Data: Nov 10, 2010 (22:43)

Forumul Regional „Parteneriat pentru Dezvoltare Regională Durabilă” la Chişinău

Astăzi la Chişinău s-a desfăşurat Forumul Regional „Parteneriat pentru Dezvoltare Regională Durabilă"  în cadrul căruia s-au discutat realizările în domeniul dezvoltării regionale pentru anul 2010. Evenimentul a fost finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi a întrunit reprezentanţi ai MCDR, ADR Centru, Asociaţia Obştească „Agenţia de Dezvoltare Rurală - Centru".

Veaceslav Guţuţui viceministrul construcţiilor şi dezvoltării regionale a menţionat că pe parcursul anului 2010 MCDR a stabilit relaţii de colaborare cu ministerele similare şi organizaţiile non-guvernamentale  din mai multe state, cu ambasadele României, Poloniei, Estoniei, Cehiei, Germaniei, Ucrainei în Republica Moldova. De asemenea, viceministrul a amintit care sunt partenerii de dezvoltare şi anume faptul că MCDR beneficiază de asistenţa tehnică a Proiectului DFID/SIDA „Moldova: cooperare în dezvoltare regională" (2008-2011), Proiectului GTZ „Modernizarea serviciilor publice locale în RM" şi a Proiectului „Guvernarea deşeurilor - IEVP Est".

Valentina Pleşca, directorul Direcţiei generale dezvoltare regională a MCDR, a menţionat aprobarea Documentului Unic de Program, document ce include 56 de proiecte prioritare pentru implementare pînă în anul 2012, suma totală a proiectelor incluse fiind estimată la circa 1130 mln lei.
Tot în cadrul forumului de astăzi ADR -Centru a lansat portalul www.strateg.md şi a prezentat proiectul „Consolidarea capacităţilor constituenţilor parteneriatului public-privat-asociativ şi implementarea politicilor publice în Regiunea de Dezvoltare Centru" finanţat de USAID, informează Serviciul de presă al Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale.