Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.11.2010

Programul BERD BAS Moldova a acordat asistenţă întreprinderilor mici şi medii din Moldova în valoare de 1,4 mil. euro

Programul BERD BAS Moldova a acordat asistenţă întreprinderilor mici şi medii din Moldova în valoare de 1,4 mil. euro

Programul BAS (Servicii de Consultanţă în Afaceri) al BERD din Republica Moldova aniversează 5 ani de suport continuu acordat dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) din Republica Moldova. De la începutul activităţii sale în Moldova, în 2005, BAS a susţinut peste 250 de ÎMM-uri din Moldova din diferite sectoare ale economiei, precum agricultura şi industria alimentară, IT, comerţul cu amănuntul, industria de confecţii. Valoarea totală a asistenţei BAS pentru ÎMM-urile din Moldova este de cca €1,4 millioane.

Sprijinul oferit de Programul BAS pentru ÎMM-urile din Moldova include asistenţă în identificarea şi definirea necesităţilor de afaceri ale întreprinderilor, cooperare în selectarea celor mai eficienţi consultanţi locali pentru soluţionarea problemelor specifice de business  cu care se confruntă întreprinderile şi granturi pentru co-finanţarea proiectelor de consultanţă.

Programul BAS susţine companiile beneficiare prin rambursarea până la 70% din costurile proiectului de consultanţă, suma maximă fiind de €10.000. În plus, BAS Moldova contribuie la sporirea nivelului competitivităţii al ÎMM-urilor din Republica Moldova prin organizarea de training-uri şi seminare specializate cu participarea experţilor internaţionali de calificare înaltă.

"ÎMM-urile reprezintă unul dintre forţele cheie pentru dezvoltarea unei economii durabile. Astfel, este foarte important de a susţine aceste companii pentru a stimula  competitivitatea lor pe piaţă. În acest sens, BAS Moldova operează cu criterii riguroase şi bine-definite la luarea deciziei de acordare a asistenţei sale pentru orice ÎMM, asigurând astfel succesul tuturor proiectelor finanţate de Program. Rezultatul obţinut de proiectele BAS se estimează prin dinamica înregistrată de ÎMM-urile asistate în ceea ce priveşte  optimizarea procesului de producţie, dezvoltarea competenţelor angajaţilor companiei, etc., fiind reflectate în creşterea cifrei de afaceri ale companiilor", a menţionat Veronica Arpintin, Director Naţional al BAS Moldova.

În prezent, Programul BAS Moldova acordă o atenţie deosebită promovării proiectelor de eficienţă energetică (cu suportul Guvernului Suediei), de îmbunătăţire a competitivităţii afacerilor în zonele rurale, dar şi de încurajare a femeilor în activitatea de afaceri.

Programul BAS al BERD şi-a început activitatea în 1995 şi a implementat în acest timp cca 9500 de proiecte în 22 de ţări, antrenând fonduri nerambursabile în valoare de peste €95 milioane.

cuvinte-cheie: BERD | BAS

Comentarii (0)

 

Related news

Sus