Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.11.2010

Procurorul a solicitat recuzarea judecătorului în dosarul lui Perju

Procurorul a solicitat astăzi recuzarea judecătorului care examinează cauza penală de învinuire a lui Perju Ion şi dispunerea examinării dosarului de un nou complet de judecată. Motivul recuzării l-a constituit comportamentul lipsit de imparţialitate al judecătorului din Judecătoria sect. Buiucani, Galina Moscalciuc.

Urmează a fi menţionat faptul că, în cadrul examinării demersului procurorului privind înlocuirea măsurii preventive, instanţa de judecată a respins demersul. Concomitent, judecătorul a refuzat procurorului în dreptul la replică, precum şi în dreptul de a prezenta interceptările convorbirilor telefonice ale învinuitului Perju pe suport magnetic, din care rezultă că inculpatul: a încălcat măsura preventivă - arestul la domiciliu; încearcă să influenţeze martorii pe dosar etc, invocînd că „totul este aranjat".

Solicitările procurorului de a scoate întrebările adresate de avocat, pe motiv că acestea nu se referă la circumstanţele cazului, sunt respinse de instanţa de judecată, în condiţiile în care întrebările apărării, care deviază de la subiectul judecat, sunt acceptate.

Instanţa s-a retras în deliberare pentru a analiza demersul înaintat de procuror în vederea recuzării judecătorului, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

   

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus