Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-11-05/semnarea-acordului-de-colaborare-intre-universitatea-de-stat-b-p-hashdeu-din-cahul-shi-universitatea-18493.html
Data: Nov 5, 2010 (20:25)

Semnarea Acordului de colaborare intre Universitatea de Stat „B. P. Haşdeu”, din Cahul, şi Universitatea „Ovidius” din Constanţa

Astăzi, 5 noiembrie 2010, la Cahul, Republica Moldova, a avut loc semnarea Acordului de colaborare intre Universitatea de Stat  „B. P. Haşdeu", din Cahul, şi Universitatea „Ovidius" din Constanţa. Pentru cele două instituţii, au semnat rectorul Andrei Popa şi respectiv, pro-rectorul Nicolae Dură.

Semnarea acestui acord crează premisele unei cooperări solide, Universitatea din România având capacitatea de a contribui la aplicarea în practică a standardelor europene în domeniul educaţiei şi cercetării, în cadrul instituţiei partenere din Republica Moldova.

Acordul va fi urmat de un plan comun, în baza căruia se vor desfăşura acţiunile de cooperare dintre cele două părţi.

În finalul ceremoniei de semnare a Acordului, Genţiana Şerbu, consul general al României la Cahul, a înmânat lui Andrei Popa o diplomă de onoare, în semn de recunoaştere a eforurilor depuse pentru dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de cooperare între România şi Republica Moldova, în domeniul educaţiei.

Reamintim că, în acest an, la Cahul a fost redeschisă extensiuniea Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, anunţă un comunicat al Consulatului General al Romaniei din Cahul.