Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.11.2010

Întreprinzători din Moldova vor efectua o vizită de afaceri în Israel

Potrivit CCI, în perioada 22 - 24 noiembrie 2010, un grup de agenţi economici din Moldova, ce îşi desfăşoară activitatea în industria alimentară şi hotelieră, vor efectua o vizită de afaceri în Israel. Manifestarea este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, cu scopul de a promova produsele şi serviciile autohtone pe noi pieţe de desfacere şi a iniţia noi relaţii de colaborare.

Marina Petrova, şefa Direcţiei Expoziţii şi Târguri a CCI a Moldovei, a precizat că delegaţia din Moldova va vizita trei expoziţii internaţionale  - „ISRAFOOD", „HOTEX" şi „FOODPACK", specializate în domeniile: gastronomic, hotelier şi ambalaje, ce vor avea loc în Tel-Aviv. „Mărfurile moldoveneşti sunt apreciate pe piaţa din Israel, cele trei expoziţii fiind un bun prilej de a găsi parteneri de afaceri. Businessmenii vor avea posibilitatea să negocieze direct cu producători şi prestatori de servicii din diferite ţări, să se informeze cu inovaţiile şi noile tendinţe de dezvoltare a ramurilor respective", a menţionat Marina Petrova.

La ediţiile precedente ale expoziţiilor au luat parte peste 1200 de companii din 27 de ţări, numărul vizitatorilor atingând cifra de 20 mii - specialişti din industria alimentară, reţele comerciale, servicii hoteliere şi restaurante.

Menţionăm că, în perioada ianuarie - august 2010, volumul comerţului exterior al Moldovei cu Israel a constituit 10,1 mln USD, fiind în scădere cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ţara noastră a exportat pe piaţa din Israel mărfuri în valoare de 2,2 mln USD, cu 16% mai puţin comparativ cu primele 8 luni ale lui 2009, iar importurile au constituit 7,96 mln USD, fiind mai mici cu 15% faţă de perioada de referinţă a anului trecut.

cuvinte-cheie: Israel | CCI

Comentarii (0)

 

Related news

Sus