Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.11.2010

Un militar este învinuit de procurori de maltratarea a 20 de soldaţi

Un militar prin contract din cadrul unităţii militare 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri este învinuit de procurori de abuz de serviciu şi exces de putere.

Potrivit Procuraturii militare Chişinău, militarul în grad de locotenent, în intervalul martie - octombrie 2010, în timp ce se afla pe teritoriul unităţii (str. Tighina, 34), a admis intenţionat abuz de serviciu şi exces de putere faţă de 20 militari în termen, în grade de soldaţi şi sergenţi inferiori, exprimate prin aplicarea loviturilor cu palmele, pumnii, mănuşi de box şi picioarele în diferite regiuni ale corpului.

În urma acţiunilor violente, sistematice şi abuzive ale locotenentului, militarilor în termen le-au fost cauzate dureri fizice şi daune în proporţii considerabile.

Recent, în baza probelor acumulate de procurori, militarul prin contract a fost pus sub învinuire, în privinţa lui fiind aplicată interdicţia de a părăsi ţara.

Procuratura Militară Chişinău a finalizat dosarul şi în scurt timp acesta urmează a fi remis spre examinare Judecătoriei Militare.
În cazul în care învinuitul va fi recunoscut vinovat, acesta riscă o pedeapsă pînă la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de 5 ani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus