Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.11.2010

Căminele studenţeşti vor fi dotate cu calculatoare şi conectarea la reţeaua Internet

Guvernul a aprobat astăzi hotărîrea cu privire la dotarea cu calculatoare şi conectarea la reţeaua Internet a căminelor studenţeşti.

Proiectul de hotărîre prevede dotarea unei săli de calculatoare şi oferirea accesului la Internet în fiecare din cele 131 de cămine ale instituţiilor de învăţămînt superior.

Ministrul de Stat, Victor Bodiu a specificat că această acţiune va avea impact pozitiv pentru circa 30 mii de studenţi din ţară. În urma realizării hotărîrii în cauză va creşte gradul de informare a studenţilor şi vor apărea noi posibilităţi pentru o mai bună pregătire pentru orele de studiu.

Ministrul a precizat că iniţiativa urmează a fi realizată în baza unui parteneriat public-privat dintre instituţiile de învăţămînt şi companiile specializate în domeniu. Potrivit deciziei Guvernului, ministerele care au în subordine cămine studenţeşti, de comun acord cu Ministerul Finanţelor, vor identifica surse financiare de la partenerii de dezvoltare şi din alocaţiile bugetare pentru dotarea unei săli de calculatoare în toate căminele studenţeşti.

Vlad Filat a solicitat includerea în lista pentru dotare cu calculatore şi a căminelor colegiilor şi şcolilor profesionale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus