Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.11.2010

Băsescu salută poziţia lui Medvedev privind problema transnistriană

Băsescu salută poziţia lui Medvedev privind problema transnistriană

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Ljubljana, că salută poziţia din ultima vreme exprimată de către preşedintele rus, Dmitri Medvedev, cu privire la rezolvarea problemei transnistrene."Salut de aici, de la Ljubljana, poziţia din ultima vreme exprimată de preşedintele Medvedev cu privire la rezolvarea problemei transnistrene", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că rezolvarea conflictului transnistrean este, pe de o parte, un test al capacităţii UE de a da soluţii pentru rezolvarea acestui conflict îngheţat, iar pe de altă parte este un test pentru Moscova, dacă este un partener deschis al Uniunii Europene în rezolvarea acestui conflict.

Şeful statului român a făcut aceaste afirmaţii în timpul unei declaraţii de presă comune cu omologul său sloven Danilo Turk.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat, în 19 octombrie , că există potenţial pentru rezolvarea conflictului transnistrean, dar acest lucru nu depinde doar de Rusia, ci şi de poziţia Republicii Moldova, a Transnistriei, a României şi a Uniunii Europene, a relatat agenţia Interfax, în pagina electronică.

Medvedev a reiterat că Rusia va continua să promoveze rezolvarea conflictului transnistrean, dar a apreciat că succesul negocierilor va depinde şi de alţi participanţi la acest proces.

"Aş vrea să subliniez că succesul acestui proces nu depinde doar de Rusia. Succesul întregii activităţi depinde de asemenea de poziţia Republicii Moldova, a Transnistriei, a României şi a UE", a afirmat el. (Mediafax)

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus